Santax Medico fyller 70 år

01.04.2024

1. april 2024 er det 70 år siden Santax Medico ble grunnlagt

Til venstre. Ole F. Christoffersen, administrerende direktør og 3. generasjon i Santax Medico. 
Til høyre. Niels Christoffersen, tidligere administrerende direktør og 2. generasjon i firmaet.

Hva er Santax Medico?

Siden 1996 har Decotron vært en del av det danske santax-konsernet, som fyller 70 år i år. 

Hvordan det startet

For 70 år siden var Santax Medico en liten familiebedrift i Danmark som solgte røntgenfilmer til sykehus. Det begynte i 1954 på Dalgas Avenue i Aarhus, da Niels Christoffersen var 10 år gammel og måtte flytte ut av barnerommet sitt. Faren, Ole Rohr Christoffersen, ønsket å lage kontor, for han skulle starte sin egen virksomhet. 

I dag er santax-konsernet til stede i flere land

Med tiden ble de første røntgenproduktene lagt til porteføljen, og i dag selger konsernet avansert bildediagnostisk utstyr til blant annet røntgen, endoskopi og ultralyd. Firmaet har selskaper i Sverige, Norge, Danmark og Finland og i alt 65 medarbeidere. 

Fremtiden

Vi vil fortsette å jobbe for å være våre kunders foretrukne samarbeidspartner innen bildediagnostikk. Men Santax Medicos administrerende direktør Ole F. Christoffersen har fremdeles ambisjoner på vegne av selskapet. Han mener vi må fortsette å gå utover landegrensene hvis firmaet skal opprettholde sin posisjon i fremtiden.

Vi markerer 70-årsjubileet i mai

Den 31. mai inviteres alle medarbeiderne i santax-konsernet til en hyggelig dag i København med sosiale aktiviteter, middag om kvelden og påfølgende overnatting.

Tilbake

keyboard_arrow_up