Vinter 2019

Skreddersydd røntgenløsning til akuttbygget på Ullevål sykehus

10. februar 2014 åpnet det nye akuttbygget på Oslo Universitetssykehus, Ullevål. På den nye traumestua har Decotron spesialdesignet tre nye takhengte røntgenapparater, et til hvert traumebord.

Decotron har oppfylt sykehusets ønsker


For Oslo Universitetssykehus, Ullevål, var utfordringen å finne et takhengt system som medførte minst mulig forstyrrelser for annet utstyr som finnes i et akuttmottak.  Det fantes ikke noe eksisterende system på markedet som levde opp til alle sykehusets krav. Decotron løste oppgaven ved å skreddersy et system med generator og røntgenrør i en enhet. Disse er festet til hvert sitt fleksible takoppheng over hver akuttbåre. Systemet kan beveges i bårens lengderetning, og kan trekkes ned og vinkles for innskutte bilder. Hver enhet har sin egen uavhengige arbeidsskjerm, slik at man kan betjene tre pasienter samtidig. Touchmonitorene for betjening av software og bildevisning er hengt opp i tilsvarende takoppheng. Til hver båre er det også en trådløs detektor.
 

En oppgradering har forbedret bildekvaliteten vesentlig

I 2018 ble bord 1 oppgradert med "scatter correction" med svært gode resultater på bildekvaliteten.  På bord 1 kommer de alvorligst skadde pasientene inn. På traumestua mottar radiografene ca. 2000 pasienter i året, hvorpå de fleste får utført røntgen på traumestua som kan vise potensielt livstruende skader og avgjøre videre diagnostikk og behandling.  

 

Røntgenlaboratoriet i akuttmottaket frigir dyrbar tid

I oktober 2018 åpnet RG MOTTAK, som er akuttmottakets konvensjonelle røntgenlaboratorie. Det er her avdelingen tar alt av konvensjonelle røntgenundersøkelser av pasienter i akuttmottaket, observasjonsposten som er naboavdelingen, samt en del kirurgiske pasienter. Laben, som er utstyrt med et Triathlon T3-system, brukes også til intensivpasienter, når de skal til samtidig CT-kontroll. "Det å ha røntgen i akuttmottaket sparer tid for røntgen, portører og forenkler logistikken for pasientene og sykehuset", sier radiograf Lill Iren Simonsen. Også i RG MOTTAK er radiografene glade for de knivskarpe bildene som "scatter correction" gir.

Personalet er svært fornøyde

Siden oppstart i oktober 2018 og frem til starten av november 2019 er det utført 3650 prosedyrer på Triathlon T3-systemet. Lill Iren Simonsen, som er ansvarlig for alt røntgenutstyr i akuttmottaket, forteller at både personalet på røntgen og de aktuelle postene er svært fornøyde med både lab og de gode bildene.

Høyteknologisk og ergonomisk røntgensystem

I RG MOTTAK arbeider personalet med røntgensystemet Triathlon T3. Det er et automatisert system med intuitiv betjening og fokus på ergonomi for både personale og pasienter. Radiografene kan røntgenfotografere en pasient fra topp til tå uten å flytte ham eller henne, og med autoposisjonene slipper de tunge løft.

Les mer om den spesialdesignede løsning til traumestuen Dragon akutt-lab 

Les mer om det automatiserte Triathlon T3-system til høy workflow.

Har du spørsmål om våre produkter?

Vi er alltid klare for en uforpliktende samtale. Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt. Eller kontakt oss direkte.

Bli oppringt

Vi beskytter dine personopplysninger. Les våre personvernregler for å se hvordan vi behandler dine personopplysninger og hvilke rettigheter, du har.

keyboard_arrow_up