VÅREN 2022

Nytt skyllerom i Hamar har frigjort tid til andre oppgaver

På Gastrolaboratoriet i Hamar fikk de nytt utstyr i skyllerommet i 2018. Det er personalet godt fornøyd med. ”Vi er kjempefornøyde”, er en setning vi ofte får høre. Brukerne er svært tilfreds med hygienenivået, ergonomien og bruken av utstyret. Decotron har utført opplæring og service på utstyret siden oppstart, og over tid har avdelingen investert i ytterligere utstyr.

 

Sykepleier Nora Østlie, Sykehuset Innlandet, Gastrolaboratoriet

Vaskemaskinene vasker inntil 12 endoskop i timen

Vaskemaskinene fra Decotron vasker endoskopene raskere enn de gamle vaskemaskinene. Med det nye utstyret kan personalet ha tolv endoskop klare til bruk igjen etter gjennomsnittlig en time. Med en spesiell kassett til to endoskop kan personalet også vaske inntil 24 cystoskop i timen. Vaskemaskinene har to vaskekamre som kan vaske uavhengig av hverandre. Det betyr at sykepleierne kan starte en vask når det er behov. Det gir stor fleksibilitet og sikrer mot krysskontaminering.

Sykepleierne slipper manuell håndtering 

Kassettene som endoskopene ligger i når de blir vasket, passer også i de fire tørkeskapene. Det betyr at når endoskopene er vasket og desinfisert, kan personalet ta endoskopene ut av vaskemaskinen og flytte dem direkte over i tørkeskapet uten å måtte håndtere endoskopene direkte. Kassettene sikrer en effektiv arbeidsprosess og beskytter endoskopene mot transportskader.

Tørkeskap med syv dagers oppbevaring 

I tørkeskapet kan endoskopene ligge i opptil syv dager under kontrollerte luftforhold. Medisinsk renset luft forhindrer bakterievekst både utenpå og inni endoskopets kanaler. Alle fire tørkeskap har plass til åtte endoskop.

Strekkoder sikrer dokumentasjon og sporbarhet for avdelingens endoskop

Avdelingen har fått mye bedre oversikt over vask av endoskopene. Ved hjelp av en innebygd strekkodeskanner kan personalet følge og overvåke endoskopene gjennom vask, tørking og oppbevaring. På vaskemaskinene kan personalet følge de forskjellige fasene i vaskeprosessen, og på tørkeskapenes display kan sykepleierne bl.a. se hvor lenge et endoskop har ligget i skapet, og hvor lang tid det fortsatt kan oppbevares. Hver sykepleier har sin egen strekkode, slik at det også er mulig å se hvem som har lagt inn et endoskop til vask eller tørking.

Vaske- og tørkeprosessen dokumenters ved hjelp av strekkoder.

 

Sykehuset unngår brukeroverført kontaminering av endoskopene

Kassettsystemet er ikke bare smart fordi det er lett for sykepleierne å flytte endoskopene fra vaskemaskin til tørkeskap. Kassettene bidrar også til å sikre høy hygienestandard, fordi personalet ikke kommer i direkte berøring med endoskopene. Berøringsfrie glassdører inn til vaskekamrene, bakteriefritt skyllevann og automatisk selvdesinfeksjon av vaskemaskinene bidrar også til å øke hygienen.

Det er lett å skifte såpe og kjemi

Selv om både vaskemaskinene og tørkeskapene er komplekst utstyr, er betjeningen enkel og intuitiv. Sykepleierne på Gastrolaboratoriet er spesielt glade for den lave betjeningshøyden og den enkle tilgangen til skifte av såpe og kjemi.

HVOR

Sykehuset Innlandet, Hamar
Gastrolaboratoriet

Gastrolaboratoriet tar imot pasienter for utredning og behandling av mage- og tarmsykdommer. Enheten tar i mot pasienter både fra Kirurgisk avdeling, Gjøvik og Medisinsk avdeling, Gjøvik.

UTSTYR

2 stk. gjennomgående skopvaskemaskiner, Advantage Plus Pass-Thru

1 stk. toppmatet skopvaskemaskin, Advantage Plus

4 stk. tørkeskap, Endodry
 

Vil du vite mer om endoskopvaskemaskiner og tørkeskap? 
 

Vis produkter

Vil du høre mer om, hvordan vi kan hjelpe deg?

Vi er alltid klare for en uforpliktende samtale. Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt. Eller kontakt oss direkte.

Bli oppringt

Vi beskytter dine personopplysninger. Les våre personvernregler for å se hvordan vi behandler dine personopplysninger og hvilke rettigheter, du har.

keyboard_arrow_up