VÅREN 2022

Helgelandssykehuset i Sandnessjøen
Rask og sikker endoskopvask

Sykehuset i Sandnessjøen fikk installert vår toppmatede skopvaskemaskin, Advantage Plus og tørkeskapet Endodry i 2021. Kirurgisk Poliklinikk har supplert med en cleanascopevogn, veggdispenser og sterile trekk. Avdelingen har nå kommet godt i gang og har fått innarbeidet god arbeidsflyt med levert utstyr.

Sykepleierne slipper manuell håndtering 

Kassettene som endoskopene ligger i når de blir vasket, passer også i tørkeskapet. Det betyr at når endoskopene er vasket og desinfisert, kan personalet ta endoskopene ut av vaskemaskinen og flytte dem direkte over i tørkeskapet uten å måtte håndtere endoskopene direkte. Kassettene sikrer en effektiv arbeidsprosess og beskytter endoskopene mot transportskader.

Tørkeskap med syv dagers oppbevaring 

I tørkeskapet kan endoskopene ligge i opptil syv dager under kontrollerte luftforhold. Medisinsk renset luft forhindrer bakterievekst både utenpå og inni endoskopets kanaler. Tørkeskapet har plass til åtte endoskop.

Personalet har tydelig oversikt over rene og urene endoskop

Sammen med endoskopivaskemaskinen og tørkeskapet har sykehuset investert i en transportvogn av merket Cleanascope. I vognen kan personalet transportere endoskopene til og fra vaskerommet. På veggen henger en dispenser med sterile overtrekk til kurvene i transportvognen. Overtrekkene er fargekodet, så grønn betyr rent og rød betyr urent endoskop.

Se produkter som kan optimalisere hygienen på din avdeling

HVOR

Helgelandssykehuset Sandnessjøen
Kirurgisk og gynekologisk poliklinikk

Poliklinikken utreder og behandler innenfor fagområdene generell kirurgi, gastrokirurgi og gynekologi/føde f.eks. polikliniske undersøkelser av mage/tarm, gastroscopi, colonscopi, ano/rectoscopi og sterilisering av menn.

UTSTYR

1 stk. tørkeskap, Endodry

1 stk. transportvogn, Cleanascope

1 stk. toppmatet endoskopvaskemaskin, Advantage Plus

Vil du høre mer om, hvordan vi kan hjelpe deg?

Vi er alltid klare for en uforpliktende samtale. Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt. Eller kontakt oss direkte.

Bli oppringt

Vi beskytter dine personopplysninger. Les våre personvernregler for å se hvordan vi behandler dine personopplysninger og hvilke rettigheter, du har.

keyboard_arrow_up