Høst 2023

Nytt personlig strålevernsutstyr for HUS New Children's Hospital og Tower Hospital.

Personalet på Finlands største barnesykehus valgte fargerike strålebeskyttelsesfrakker med morsomme mønstre. Frakkene får barna til å føle seg komfortable, selv om det kan være skremmende å besøke sykehuset.

 

 

 

 

 

 

Bilde 👆: Radiografer presenterer fargerike røntgenfrakker på HUS New Children’s Hospital

Blyfritt og svært sikker strålebeskyttelse

Sikkerhet spiller en sentral rolle i alle røntgenundersøkelser. Derfor har HUS New Children's Hospital og Tower Hospital valgt Infab’s strålebeskyttelse. Infab’s frakker gir førsteklasses strålevern og til og med muligheten til å uttrykke personlig stil uten å gå på kompromiss med sikkerheten. De er de eneste blyfrie frakkene som oppfyller kravene i følgende tre standarder:

  • ASTM F2547-18
  • IEC 61331-1: 2014
  • DIN 6857-0

Ergonomisk vektfordeling beskytter brukernes skuldre

Komfort er ikke det første man tenker på når man snakker om strålevernsfrakker.
Spesielt hvis frakkene må brukes i lengre perioder. Sykehusets nye Infab-strålevernsfrakker er imidlertid mer ergonomiske og behagelige å ha på. Frakkene er laget av et mer fleksibelt og lettere materiale som forbedrer bevegelsesfriheten og føles mer behagelig å ha på. I alle modeller fordeles vekten ergonomisk riktig, noe som reduserer belastningen på rygg og skuldre.

​Komfort hele dagen

Infab strålevernsutstyr er designet med komfort i tankene. Vi kjenner de lange dagene og krevende forholdene i helsepersonellets arbeid. Infab’s strålevernsfrakker gir utmerket komfort, noe som hjelper personalet å være avslappet gjennom hele skiftet.

Spredt stråling er en usynlig fare

Spredt stråling fra pasient er den største kilden til strålingseksponering for helsepersonell. Når direkte stråling er rettet mot pasienten, mister noen røntgenfotoner energi og sprer seg i forskjellige retninger. Det utgjør en helserisiko for de ansatte.

Hva er i strålevernsfrakkene?

Infab’s strålevernsutstyr beskytter medisinsk personale mot spredt stråling. I det nye strålevernsutstyret er ikke bly lenger beskyttelsesmaterialet. Under de morsomme mønstrene eller fargene er et lag av en homogen blanding av to elementer: antimon (Sb) og vismut (Bi). Kombinasjonen av antimon og vismut beskytter mot ulike intensiteter av røntgenstråler og sikrer sikkerheten til medisinsk personell i alle situasjoner.

Infab strålevernsfrakker

Lang levetid

Vi vet at utstyrets holdbarhet er avgjørende for helsepersonell. Strålevernsutstyr fra Infab er designet for å tåle utfordringene ved daglig bruk og gi langvarig beskyttelse uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

Røntgenpersonalet ved HUS Tower Hospital

Strålebeskyttelse for helsepersonell og pårørende

Avdelingene har valgt ulike typer strålebeskyttelse slik at personalet har tilgang til de riktige modellene for enhver oppgave. Noen av strålebeskyttelsene består av vest og skjørt og er beregnet til bruk ved langtidsundersøkelser. Avdelingen har også kjøpt inn strålebeskyttelse til foreldre som følger barn.

Hvilke modeller har disse to avdelingene valgt?

Noen modeller beskytter bare forsiden, mens andre beskytter både forsiden og baksiden. Mange modeller har avtagbare vektfordelingsbelter. HUS' to sykehus har blant annet valgt:

  • heldekkende frakker, modell Revolution 203, for radiografer og radiologer
  • heldekkende vest/skjørt, modell Revolution L103, for radiografer
  • frontdekkende frakker, modell AWC, for radiografer og foreldre som følger barn
  • personalet har valgt thyroideakragen, MTC, med magnetlukking

Hvor

HUS New Children’s Hospital
Stenbäckinkatu 9, bygning 6
00029 Helsingfors

Hvad

4 stk heldekkende frakker (Revolution 203)
6 stk skjørt / vest (Revolution L103)
4 stk frontdekkende frakker (AWC)
14 krager (MTC)

Hvor

HUS Tower Hospital
Haartmaninkatu 4, bygning 1
00029 Helsingfors

 

Mikä

3 stk heldekkende frakker (Revolution 203)
1 stk skjørt / vest (Revolution L103)
2 stk skjørt / vest (Revolution)
1 stk frontdekkende frakk (AWC)
6 krager (MTC)

Se flere røntgenfrakker her:


Infab strålebeskyttelsesutstyr

 

 

Vil du høre mer om, hvordan vi kan hjelpe deg?

Vi er alltid klare for en uforpliktende samtale. Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt. Eller kontakt oss direkte.

Bli oppringt

Vi beskytter dine personopplysninger. Les våre personvernregler for å se hvordan vi behandler dine personopplysninger og hvilke rettigheter, du har.

keyboard_arrow_up